реклама Делікат

На Черкащині не всі мами погоджуються робити вакцину від туберкульозу народженим діткам. Про це сказала заступниця генерального директора Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Ольга Мізінова.

– За статистикою бачимо, що на Черкащині лише 86,7 % дітей щеплені від туберкульозу. Найкращі показники в Корсунь-Шевченківському, Монастирищенському, Тальнівському закладах охорони здоров’я. Там щеплення сягають від 93 до 98%. Всі інші пологові заклади в області мають від 81 до 93%. Тобто не всі дітки виходять захищені проти цієї інфекції, - зауважила Ольга Мізінова.

Без назви

Водночас, вакциною БЦЖ всі заклади забезпечені, це індійська вакцина з терміном давності до 30.06.2025 року.

– Раніше, щоб відкрити флакон, треба було зібрати 20 діток. Але зараз Міністерство охорони здоров’я дозволило відкривати вакцину навіть для однієї дитинки. Діти мають бути захищені. І це треба враховувати, - зазначила Ольга Мізінова.

Нагадаємо, що 511 осіб захворіли на Черкащині на туберкульоз за 9 місяців цього року. З них 393 пацієнти захворіли вперше. Показник практично такий самий, як торік, трішки нижче. Із тих, що зареєстровані цього року, померло 16 осіб. Більшість хворих - чоловіки. 50 відсотків – це жителі міст, і половина жителі сіл. З тих, що захворіли - 19 дітей.

Фото з відкритих джерел

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #1 Яжемать неущипнутого 03.10.2024 20:09
реакция манту такая
что реагирует на всё
её бывало чуть намочишь
и все
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100