реклама Делікат

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулася посвята першокурсників у студенти.

З початку повномасштабного вторгнення цей захід проходить у форматі благодійного ярмарку, цьогоріч — під гаслом «Першокурсники ЧНУ — для ЗСУ».

Сьогоднішній день розпочався для колективу університету скорботно: інститут фізичної культури, спорту і здоров’я прощається зі студентом, військовим Назаром Лавренком. Усі присутні на Університетській площі вшанували пам’ять героя і всіх полеглих хвилиною мовчання.

Фото: cdu.edu.ua

Фото: cdu.edu.ua


До присутніх звернувся ректор Олександр Черевко:

— Наші першокурсники назбирали під час благодійного ярмарку 120067 гривень, які спрямуємо для чотирьох студентів та випускників — військовослужбовців. Загалом же станом на 958-й день війни колектив і студенти ЧНУ зібрали та спрямували на підтримку Сил безпеки й оборони України 4 068 453 гривень власних коштів. Щомісяця працівники відраховують певну суму від свого заробітку, аби оперативно закривати запити захисників. Це наш посильний внесок у перемогу, в колективну стійкість, в національно-патріотичне виховання молоді. Коли найкращі представники українського народу жертвують найціннішим – своїм життям і здоров’ям — ми не можемо залишатися осторонь. Ініціатором і організатором посвяти є студентська рада ЧНУ, яка з нами «на одній хвилі».

Сьогодні переконався, що до нас прийшли навчатися справжні українці – наші однодумці, патріоти, майбутня еліта нації.

Вони активно включилися в університетське життя, продемонстрували свою креативність та інтелектуальні здібності у квесті «Місія студент -2024» і свою небайдужість під час благодійного заходу. А колектив відчув потужну енергетику молоді та отримав стимул працювати далі з вірою в майбутнє України.

Активності, які організувала студентська рада університету, дали можливість першокурсникам проявити себе. Під час квесту «Місія студент-2024» команди з назвами «Інфоатом», «Новітні правники», «Український Авангард», «Куркулі», «Мовні мандрівники», «Ха-хаб» та інші виконували завдання на станціях, облаштованих у всіх навчально-наукових підрозділах. Найшвидшими й найкмітливішими виявилися три команди. «I vincirori» ННІ іноземних мов були першими, команда ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва «Сердючки» здобули друге місце. На третьому місці — команда ННІ міжнародних відносин, історії і філософії «Міжнародна хроніка».

На благодійному ярмарку локації інститутів і факультетів рясніли найрізноманітнішими виробами: від смачної випічки до картин. Також на ярмарку активний попит мав мерч Черкаського національного університету: брендовані чашки, футболки, ручки тощо. Основою ідеєю сьогоднішнього дійства була командна робота та комунікація в студентському середовищі й, найголовніше, це підтримка ЗСУ.

Першокурсники успішно впоралися з цим випробуванням.

Про це пише сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 Черевкова підкова 09.10.2024 16:23
....чарочку хильнув і лохів поскуб, нібито на фронт гроші збирає. Як його колись кум і кума Ющенко на лікарню майбутнього збирали, а потім собі на ці гроші маєток збудували.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 т. О. Бєндєр 09.10.2024 14:54
Хорошо ізлагаєт, собака! Учітєсь, студєнти!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100