реклама Делікат

В Україні триває процес реєстрації аптек для роботи з медичним канабісом, і перша аптека з Черкас уже зареєструвалася в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОРК).

interior

За словами директорки ЧОКП "Фармація"Валентини Ніколенко, це аптека №3 Черкаського обласного комунального підприємства "Фармація".

– Тема медичного канабісу неодноразово обговорювалася на різних форумах і зустрічах. Ми добре усвідомлюємо важливість цих ліків, адже вони допоможуть людям із важкими захворюваннями значно покращити якість життя. Тому ми не вагалися і зареєструвалися в системі одразу після її відкриття. Ще одним важливим фактором, що дозволив нам це зробити, є наша мережа аптек, які мають не лише ліцензії на відпуск, але й на виготовлення ліків. Не всі регіони мають такі можливості. Тому ми продовжуємо виконувати свою соціальну функцію, - прокоментувала Валентина Ніколенко.

Вона також зазначила, що на даний момент медичний канабіс ще не ввезений в Україну, але підготовка триває. Підприємство планує відпускати такі препарати в 14 аптеках, які знаходяться в різних районах області.

Нагадаємо, що ліки на основі канабісу відпускатимуться виключно за електронними рецептами, які можуть видавати як лікарі сімейної медицини, так і спеціалісти. За таким рецептом можна буде отримати як готові препарати, так і ліки, виготовлені безпосередньо в аптеці.

Завдяки системі ЕСОРК повністю контролюватиметься обіг медичного канабісу.

Виконавчий апарат обласної ради

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100