реклама Делікат

Сьогодні у Черкасах з робочим візитом перебувала заступниця Міністра освіти і науки України Євгенія Смірнова, яка курує дошкільну освіту. Її візит був спрямований на ознайомлення з роботою закладів дошкільної освіти та обговорення актуальних проблем, з якими вони стикаються, особливо в умовах війни.

Разом із заступницею міського голови Анастасія Чубіна, заступницею начальника Управління освіти і науки Черкаської ОДА Оксана Сімушіна, директором департаменту освіти та гуманітарної політики Bohdan Belov та його заступницею – начальницею управління освіти Надією Євчак пані Євгенія завітала у місцеві дитячі садочки.

Фото: Департамент освіти та гуманітарної політики

Фото: Департамент освіти та гуманітарної політики


Зокрема, у дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) спеціального типу №13 «Золотий ключик» оглянули корекційно-освітнє середовище закладу. Делегація ознайомилася з роботою офтальмологічного кабінету, кабінетів вчителів-дефектологів, логопедів і психологів, які займаються розвитком та корекцією мовлення й поведінки дітей. Вони також оглянули групові освітньо-корекційні осередки, де вихователі проводять заняття.

Одним із ключових моментів візиту стала увага до безпеки дітей у закладах. Особливо важливою була перевірка стану укриттів, які забезпечують безпеку дітей та працівників під час повітряних тривог.

Так, у дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) №22 «Жайворонок» було презентовано осередок психологічної підтримки з елементами арт-терапії, який облаштували в укритті. Приміщення забезпечує не лише захист, але й створює умови для психологічної підтримки дітей, допомагаючи їм долати стрес, пов'язаний з війною.

Під час зустрічі з керівниками і вихователями закладів Євгенія Смірнова акцентувала увагу на організації безпеки дітей, а також на важливих питаннях, таких як харчування, матеріально-технічне забезпечення садочків тощо.

Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100