реклама Делікат

Напередодні Дня художника України міський голова Черкас Анатолій Бондаренко відзначив талановитих студентів, які взяли участь у конкурсі "Велич крізь століття: архітектурні шедеври на полотні. Готель “Слов’янський”.

image Для молодих митців це завдання зобразити історичну перлину Черкас стало не лише творчим викликом, а й відповідальною місією, адже ця будівля є невід’ємною частиною історії міста.

Журі конкурсу оцінило 16 робіт, з яких були відзначені три найкращі.

"Це був неймовірний досвід. Я намагалася передати атмосферу, що панує навколо готелю, і відчути його емоції. Це не просто малювання, а справжнє дослідження," – поділилася враженнями художниця Наомі-Юнна Кужильська.

"Для мене це була можливість показати, як мистецтво може розповідати історію нашого міста. Я дуже пишаюся нашою культурною спадщиною і радий, що зміг її відобразити," – розповів Валентин Кудлай.

"Кожен учасник продемонстрував свій талант, а кожна робота вражає своєю глибиною та унікальним баченням. Це неповторний погляд молодих художників на відому будівлю, спроба передати її душу та атмосферу," – зазначив міський голова.

Анатолій Бондаренко також подякував організаторам конкурсу та меценатам за відновлення і реставрацію будівлі, яка стала окрасою центральної частини Черкас. Він висловив вдячність студентам Черкаського національного університету, назвавши їх творчим майбутнім міста.

Представлені картини будуть передані у розпорядження Черкаської міської ради та демонструватимуться для жителів і гостей міста, щоб і вони могли захопитися його красою.

За інформацією Черкаської міської ради

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100