реклама Делікат

Поет з Черкас Олексій Юрін презентував 14 жовтня поетичну збірку "Дар".

Його виступ відбувся у Черкаському академічному театрі ляльок, там збирали кошти для допомоги працівникам закладу, які служать в Збройних силах України.

Олексій Юрін презентував книгу. Суспільне Черкаси/Тетяна Зозуля


Це перша книга після п’ятирічної творчої паузи, розповів поет Суспільному.

Олексій Юрін працював над збіркою впродовж шести років. У ній 30 віршів, 15 з яких написані в кав’ярнях протягом цього літа:

"Я годину до роботи сидів і писав ці вірші кожного дня. Тобто кожний будень день я писав ці вірші, іноді виходило, іноді не виходило, іноді я писав тиждень вірш, іноді півтора тижня. Поставив собі мету — треба завершувати. Я вважаю це дуже важливо, тому що як в одному фільмі сказано що музика вічна, а війна пройде. Тому що треба жити, треба шукати життя, треба творити, треба доводити, що життя продовжується".

Видати книгу раніше завадили життєві обставини. Та нині книгу вважає своєю найкращою роботою:

"Коронавірус, потім війна і дуже важко творити в таких умовах. Тому треба було якось абстрагуватися і писати, писати, писати. Дуже багато філософських речей, ліричних. Я намагався якось знайти світло вкінці тунелю, знайти щось добре, знайти позитив, знайти життя от посеред того, в чому ми зараз живемо. І, я думаю, що це така позитивна збірка, позитивна поезія. Дуже багато такого екзистенційного осмислення, що таке життя, як жити, що далі і так далі".

Олексій Юрін презентував книгу. Суспільне Черкаси/Тетяна Зозуля


Кожному поціновувачу його творчості підписує книгу з побажанням. Вперше почула вірші з нової збірки Оксана Демчевська.

"Я прихильниця творчості Олексія і не пропускаю жодного заходу. Мені дуже подобається творчість, відчувається така кропітка робота над словом, але сприймається кожний вірш дуже легко. В мене, до речі, є пісні на вірші Олексія".

Олексій говорить, має й доброчинну мету поетичного вечора.

"Збираємо ми потреби і підтримку акторів театру, які зараз в ЗСУ. Їх троє. Це Ярослав Грушецький — режисер театру ляльок, Микола Король і Юрій Мяус. На жаль, він пропав безвісти в травні 2022 року".

Зі слів чоловіка, за час виступу вдалося зібрати 750 гривень. Та такі доброчинні заходи планує проводити у ляльковому театрі і надалі аби зібрати більше коштів.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 Христофор Колумб 16.10.2024 02:22
А як називається збірка і як замовити ? Напишіть про це
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Черкаський поет 15.10.2024 20:37
Всесвітньовідом ий ще з часів Революції Гідності. Коли він в "поєтичному турне" бусика на ходу зупинив, по гагарінські!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100