Учора, близько години дня, внаслідок реалізації оперативних матеріалів працівники УБОЗу під час отримання хабара «на гарячому» затримали 42-річну держінспектора з охорони навколишнього середовища Черкаської області.

За попередньою змовою, вона зі своєю 30-річною колегою, виконуючою обов’язки начальника одного з відділів державної екологічної інспекції в області, вимагали від представника одного з СТОВ області гроші в сумі 15 тисяч гривень за зменшення розміру накладених на товариство штрафних санкцій у зв’язку з виявленими порушеннями під час проведення перевірки дотримання даним СТОВ екологічного законодавства.

Після тривалих перемовин суму мзди було зменшено до 12 тисяч і з цією сумою хабарниця була затримана під час передачі коштів.

Як зазначив начальник УМВС України в Черкаській області генерал-майор міліції Валерій Дерновий, правоохоронці неодноразово рекомендували керівнику цієї структури звернути увагу на протиправні дії своїх підлеглих та прийняти радикальні міри щодо припинення корупційних діянь серед працівників екологічної інспекції, та нещодавно оперативні служби отримали інформацію про хабарництво, яка знайшла своє підтвердження і результат – викрито двох держслужбовців, розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України.

Під час огляду у хабарниці вилучено 12 тисяч гривень, отриманих нею в якості хабара, вона затримана згідно ст. 208 КПК України. Стосовно іншої фігурантки справи – обирається міра запобіжного заходу. Наразі вирішується питання про повідомлення про підозру обом особам. Про це інформує прес-служба МВС України в Черкаській області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100