реклама Делікат

15 жовтня представники Департамент регіонального розвитку Черкаської ОДА та ULEAD з Європою в Черкаській області відвідали Канівську та Степанецьку територіальні громади Черкаського району.

463435222_870341638557041_4709106034986692010_n

Канівська ТГ співпрацює з навколишніми громадами у різних напрямках: утримання позашкільних музичних спортивних шкіл, утримання медичних установ, довезення учнів до класів військового виховання, утримання інклюзивно-ресурсного центру. Це ті напрямки, за якими наразі Канівська громада планує укласти договора міжмуніципального співробітництва з ТГ, які входили до складу колишнього Канівського району, як зазначила секретар Канівської міської ради Оксана П’яткова.

“Договір співробітництва територіальних громад напрацьовується спільно робочою групою, до складу якої входять представники всіх громад-учасниць процесу співробітництва. Тому договір є взаємовигідним, бо враховуються побажання кожної сторони”, - зазначив головний спеціаліст відділу планування розвитку територій Департаменту регіонального розвитку ОДА Антон Кучевський.

Канів має туристичний потенціал. Тому також обговорювали можливість прокладання туристичних маршрутів, які проходять через інші громади на умовах міжмуніципального співробітництва.

“Якщо задати правильний напрямок в розвитку, то можна було б підсилити туристичний потенціал Канівської громади через спільні туристичні проєкти з суміжними громадами”, - зауважив керівник ULEAD з Європою в Черкаській області Сергій Слинько.

Під час візиту до Степанецької громади обговорили перспективу укладання договору міжмуніципального співробітництва із суміжною громадою щодо підвезення учнів до школи в селі Степанці.

“Аналогічний договір щодо підвезення учнів до школи вже укладений між Канівською та Степанецькою громадами і він вже показав свою ефективність. Адже те, що ми робимо, має бути зроблено для людей”, - зазначив Степанецький сільський Олександр Яременко.

На основі наданих консультацій та матеріалів розпочата роботу над проєктами договорів міжмуніципального співробітництва громад. В подальшому представники Департаменту регіонального розвитку ОДА та ULEAD з Європою в Черкаській області будуть допомагати територіальними громадам проходити етапи укладання договорів співробітництва.

Міжмуніципальне співробітництво територіальних громад в Україні регулюється Законом України "Про співробітництво територіальних громад".

Департамент регіонального розвитку Черкаської ОДА, фото департаменту

реклама

Коментарі  

 
0 #1 О да. 16.10.2024 17:37
Так собі було, богом на обід послане. Тщатєльнєє наступного разу треба готуватись до отвєдать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100