реклама Делікат

Золотоніські школярі не матимуть тижневої перерви у школі.

o_1ia85d58c1rl1shhhbfa0a1bp142

Це спільне напрацювання освітян громади та керівництва міськвиконкому, пише Золотоноша Сіті.

- Це рішення не спонтанне. Ми враховували багато факторів, довго зважували усі «за» і «проти», - каже начальниця Золотоніського відділу освіти Лідія Маленко. - І колективно прийняли рішення – відмовитися від осінніх канікул в усіх школах нашої громади. Попередньо плануємо додати цей канікулярний час до зимового відпочинку дітей від навчального процесу. Орієнтовно передбачаємо, що зимові канікули триватимуть з 25 грудня до 19 січня. Звичайно, враховуючи безпекову ситуацію.

Зазначимо, така практика у школах Золотоніської територіальної громади застосовується вперше. Втім, вона вже кілька років поспіль дієва у навчальних закладах сусідньої Київщини.

Осінні канікули-2024 не заплановані у школах Черкас, де місцева влада вирішила відмовитися від осінніх і весняних канікул, щоб збільшити кількість навчальних днів до настання холодів, Кропивницького та на Полтавщині.

Нагадаємо, що саме за школами лишається право коригувати дати, враховуючи реалії часу. Законодавством передбачено, що протягом навчального року школярі повинні мати щонайменше 30 днів канікул. Кожен заклад адаптує графік канікул відповідно до своїх потреб та можливостей. Наразі дати канікул у багатьох регіонах залежать від ситуації з електропостачанням та безпекою.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100