реклама Делікат

17 жовтня 2024 року відбулася онлайн-зустріч заступника голови Черкаської ОВА Турченяк Олександр, директора Департаменту регіонального розвитку Черкаської ОВА Романа Карманніка та представника Черкаської агенції регіонального розвитку з представниками Velvyslanectví Ukrajiny v České republice.

Фото: ck-oda.gov.ua/departament-regionalnogo-rozvitku


Метою зустрічі було обговорення ініціативи Черкаської ОВА щодо співробітництва зі Злінським Краєм Чеської Республіки та укладання відповідної угоди, повідомляє департамент регіонального розвитку Черкаської ОДА.

“Ми вже маємо напрацювання щодо встановлення співпраці зі Злінським Краєм Чехії та готові розпочати комунікацію з адміністрацією Краю щодо розробки плану співпраці. Для нас важливо знайти спільні точки дотику та побудувати взаємовигідну співпрацю. Окрім цього, ми відкриті до співпраці з іншими краями Чехії” – зазначив Олександр Турченяк.

Під час зустрічі обговорили можливість налагодження співпраці підприємств країв Чехії та Черкаської області у сфері машинобудування.

Фото: ck-oda.gov.ua/departament-regionalnogo-rozvitku


Окрім цього, представники Посольства зазначили, що продукція деревообробної, меблевої та легкої промисловості є надзвичайно цікавою для ринку Чехії. Це хороша можливість для підприємств Черкаської області, які працюють в цих галузях, виходити на нові ринки та шукати собі нових бізнес-партнерів в Чехії використовуючи можливості МП Nazovni. Також представники Посольства поінформували про створення Українсько-чеської ділової ради та можливість долучатися до неї регіональним підприємствам.

За результатами зустрічі домовилися про надання допомоги та супроводу Посольства щодо встановлення співпраці зі Злінським Краєм та іншими краями Чехії, а також про сприяння регіональному бізнесу у виході на ринки Чехії.

Довідково:

За результатами 2023 року Чехія посідає 7-ме місце за обсягами двосторонньої торгівлі товарами між Україною та країнами ЄС.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100