реклама Делікат

У Черкаській ОВА поінформували про підготовку підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, об'єктів соціальної сфери до проходження опалювального сезону 2024-2025.

– Організаційно й технічно область готова до проходження опалювального сезону. З урахуванням можливих погіршень погодних умов та військових ризиків, Черкащина готується до різних сценаріїв. Усі підприємства життєзабезпечення: теплопостачання, водопостачання, водовідведення провели в повному обсязі планові регламентні ремонтні роботи. Де це потрібно, були відремонтовані, замінені котельні, відремонтовані мережі. Здійснено організаційні заходи щодо підготовки до опалювального сезону, – повідомив заступник начальника Черкаської ОВА Антон Царюк.

По районах активно переводять котельні на альтернативні джерела енергії, щоб не бути залежними від газу. На фото – підготовка до зими в Мліївській громаді. Громада опалює соціальну сферу дровами.

По районах активно переводять котельні на альтернативні джерела енергії, щоб не бути залежними від газу. На фото – підготовка до зими в Мліївській громаді. Громада опалює соціальну сферу дровами.


IMG_20241018_090855 За словами заступника начальника Черкаської ОВА, на території області функціонує 16 підприємств теплоенергетики, які обслуговують 127 котелень.

До опалювального сезону також підготували 1303 заклади соціального значення: лікарень, дошкільних, шкільних закладів.

Найбільше акцентували увагу на забезпеченні об'єктів життєдіяльності населення альтернативними джерелами енергії.

– Забезпечили об'єкти життєдіяльності населення генераторами, сонячними панелями. Завдяки взаємодії з американською агенцією з міжнародного розвитку, були отримані й облаштовані когенераційні установки – це суттєво посилило стійкість нашої енергетичної системи.

Когенераційні установки функціонують в Черкасах, незабаром вони з'являться в Каневі, Умані, та, додатково, в обласному центрі.

Зокрема, територіальними громадами підготовлено спеціалізовану техніку для проходження опалювального сезону.

– У кожній територіальній громаді, кожному підприємстві теплопостачання, водопостачання та водовідведення затверджені плани реагування на надзвичайні ситуації, з урахуванням засобів, які необхідні для ліквідації наслідків, – наголосив Антон Царюк.

Він додав, що кожна громада самостійно вирішує, коли розпочинати опалювальний сезон.

– Опалювальний сезон повинен розпочатися, коли, протягом трьох діб, температура повітря становить 8°С та нижче. На сьогодні територіальна громада міста Черкаси та Жашкова ухвалили рішення про початок опалювального сезону. У цих територіальних громадах почали подавати тепло в лікарні, дошкільні заклади, школи. Орієнтовно, 23 жовтня, відбудеться подача для населення в місті Черкаси.

Заступник начальника Черкаської ОВА також підняв тему тарифної політики. Фізичні особи продовжуватимуть платити за тепло й гарячу воду за тарифами, які діяли станом на 24 лютого 2022 року. Для бюджетної та комерційної сфери діятимуть тарифи, встановлені регуляторами.

Юлія Капуш

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100