реклама Делікат

У вересні цього року на Полтавщині вирувала масштабна лісова пожежа, яку гасили зведені загони лісівників ДП "Ліси України" з різних регіонів та рятувальники ДСНС України. Допомагали волонтери та небайдужі люди.

Ця пожежа принесла багато лиха, горіли приватні будинки, ліси, поля. Загальна площа пожежі склала 2670 га, з них постраждало понад 700 га насаджень держлісфонду Слобожанський лісовий офіс.

463921896_518197597843201_5055624526668954548_n

Сьогодні начальник Головне управління ДСНС України у Полтавській області Андрій Хижняк відзначив нагрудним знаком «За відвагу в надзвичайній ситуації» лісівника з Черкащини - водія пожежного автомобіля Дахнівського лісництва Черкаської філії ДП «Ліси України» Олега Несена.

З перших днів Олег з колегами цілодобово працював над ліквідацією пожежі. Детальніше про відважні дії нашого лісівника:

«Він - приклад справжнього патріота. Війна застала його у Польщі, ні на мить не вагаючись, він одразу вирушив в Україну і став до лав ЗСУ. Півтора роки захищав Україну від ворога в найгарячіших точках Донеччини - під Марʼїнкою, Лиманом.

Після демобілізації знайшов роботу у Дахнівському лісництві. Працювати почав у квітні цього року і за 7 місяців пройшов справжній вишкіл. У червні з іншими екіпажами з Черкащини чоловік брав участь у гасінні лісових пожеж на Харківщині, а у вересні - чотири дні на Дніпропетровщині, звідки одразу вирушили на Полтавщину. Там протягом пʼяти днів безупинно гасили наймасштабнішу лісову пожежу в Україні.

"В перший день приїзду на Полтавщину ми одразу приступили до роботи. Умови були складні: висока температура і сильні пориви вітру провокували швидке поширення вогню. Рятувальники стояли по периметру пожежі, щоб не пускати вогонь далі, а лісівники безпосередньо гасили всередині. Ми з колегою гасили ділянку верхової пожежі. Через вітер вогонь дуже швидко пішов по кронах і буквально за хвилину підійшов до місця де ми стояли. Ми дуже оперативно відбили вогонь, щоб не опинитись в оточенні вогню", - розповідає чоловік.

За його словами, гасіння лісових пожеж - це небезпечна робота, але він звик до напруги. Війна загартувала Олега. Крім того, до війни він 12 років працював в пожежній охороні на Київщині і Черкащині, тож досвід має великий.

"На Полтавщині ми регулярно працювали з екіпажем з Чигиринської філії. Бути в команді з земляками значно легше. Всі ми відпрацювали на 200%, бо розуміли, що це наш обовʼязок", - додає Олег.

Працювати у ДП "Ліси України" Олегу подобається. Особливо цінує хороший колектив та перспективи розвитку. Зараз працює на сезонній посаді, та планує залишитись і надалі. Навіть вступив в училище, щоб здобути лісівничий фах.

«Пожежа на Полтавщині наробила лиха, але могло бути гірше, якби не оперативність і злагоджена робота усіх підрозділів, які були залучені. Олеже, від імені Голови ДСНС України Андрія Даника та всіх рятувальників вручаю цей нагрудний знак, у знак вдячності за виявлену відвагу і професіоналізм при гасінні лісової пожежі. У рятувальників кажуть «вірний присязі», а у лісівників - «вірний робочому обовʼязку». Тож дякуємо тобі і бажаємо подальших успіхів!», - каже Андрій Хижняк.

Центральний лісовий офіс

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100