реклама Делікат

Уже з початку 2013 року усі підрозділи швидкої медичної допомоги будуть фінансуватися з обласного бюджету.

Наразі триває робота по передачі станцій швидкої медичної допомоги міст Черкаси, Сміла, Умань в обласну комунальну власність. Пізніше відділення швидкої медичної допомоги Центральних районних лікарень будуть приєднані до цих станцій на правах підстанцій.

Наступним етапом стане створення на базі усіх підрозділів ШМД потужного Територіального медичного об’єднання – «Обласний центр екстреної медичної допомоги» Черкаської обласної ради. Ця установа об’єднає і очолить усю службу екстреної медичної допомоги шляхом налагодження телекомунікаційного зв’язку між бригадами, відділеннями і централізованою диспетчерською з прийому викликів від населення.

Заплановано, що за перший квартал 2013 року процес передачі підрозділів ШМД в область буде завершено і вже до кінця року запрацює новий центр екстреної медичної допомоги з новою диспетчерською, обладнання до якої буде поставлене відповідно до програми Національного проекту «Вчасна допомога».

Крім того, кількість підрозділів і бригад швидкої медичної допомоги не зменшиться, а навпаки, збільшиться: зі 103 бригад до 127 (із розрахунку 1 бригада на 10 тис. населення), повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100