реклама Делікат

Життя 30-річного уманчанина обірвалося пізно увечері по дорозі додому. Ранком обмерзле тіло знайшли перехожі: людина була без вух, з погризеним обличчям, пише «Вечірня Умань».

Правоохоронці знайшли сліди насильницької смерті. Звірства над загиблим вчинили собаки... Місцева влада мовчить. Собак ніхто не знерушує, а чисельність зграй збільшується, - пише видання.

Нині експерти встановлюють, чи був ще живий чоловік, коли його почали їсти «друзі людей». Правоохоронці ж опитують свідків. Подейкують, що смерть чоловік знайшов, захищаючи дівчину. Окрім вбивства, тривожним сигналом є і поява у районі собак, які уже спробували людського м᾿яса. Тепер вони – потенційні вбивці. І найбільш небезпечні для дітей – зграя голодних собак буде шукати жертву серед тих, хто не зможе дати опору і легко лякається. Для цього район залізничного вокзалу – один з найбільш неблагополучних: за останній рік тут найбільше в місті на людей нападали собаки.

– Мене покусали просто під під’їздом будинку, – розповідає житель будинку по вулиці Івана Гонти, 46 Петро. – Йшов додому після роботи. Збоку пробігала собака. Але щойно повернувся до неї спиною, вона вчепилась мені в ногу. До лікарів не звертався: собаку бачу щодня, здається, ще жива.

Мешканцю будинку поруч Андрієві пощастило менше: він проходить курс вакцинації від сказу. Його «кусала» ціла зграя. Теж увечері по дорозі додому...

Як врятуватись від собак, радить мисливець Анатолій Пісний:

- Потурбуватись про самооборону. Найбільше собаки будь-якого розміру бояться електрошокера. Тому навіть малопотужний шокер, вартістю 120-150 гривень, врятує у випадку нападу собак. Він не вважається зброєю, оскільки не завдасть шкоди людині.

- Якщо нападає зграя, потрібно тримати собак у колі зору та відступити, щоб закрити спину якимось приміщенням, парканом. Бо поки одні собаки будуть відволікати гавкотом, інші можуть напасти зі спини.

- Найбільш слабке місце собак – це живіт, язик. Тому під час нападу потрібно якусь з рук підняти, щоб собака інстинктивно у неї вчепилась. Потім коліном бити у живіт або ногою у пах собаки.

- Якщо нападає велика собака, то єдиний вихід врятувати своє життя, це захистити шию, втягнувши її. Зробити маневр рукою, щоб собака у неї вчепилася.

- Коли бачите зграю псів, намагайтесь обійти їх.

- У випадку нападу, коли вас покусали або слина собак потрапила на одяг і руки, звернутись до лікарів: вони мають провести щеплення від сказу.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100