реклама Делікат

У Черкасах відкрили першу спортивну залу, оснащену для занять тріатлоном, пише «Черкаський спорт».

Раніше такою спортивною структурою могли похизуватися лише в Дніпропетровську. Тепер «тріатлоністський куточок» з’явився і в Черкасах.

– Я займаюся тріатлоном уже близько десяти років. Скільки себе пам’ятаю, стільки і доводиться пристосовуватися. Адже не було раніше де встановити велотренажери, а про зал для занять сухим плаванням ми лише мріяли. У басейні – взагалі жах. Адже за кордоном максимум 3-4 людини можуть одночасно тренуватись, коли в нас це цифра іноді сягала 15-ти. Але все змінилося. Тепер у нас є все, до того ж, в одному приміщенні. Не доводиться більше нікуди бігати та витрачати час: ми нарешті можемо сконцентруватися суто на тренуваннях, – ділиться враженнями 20-річна спортсменка Марія.

Теперішній зал для занять тріатлоном колись був бомбосховищем. Тренер Константин Фьодоров пригадує, що коли вони вперше сюди потрапили, то було не до сміху:

– Улітку бомбосховище абсолютно просиріло і поцвіло. Власноруч разом із робочими нам довелося реанімувати всі приміщення. Після косметичного ремонту, який потребував неабияких зусиль, ми почали вмонтовувати спортивний інвентар. Через ремонт я на цілий місяць «випав» із тренувального графіку, – пригадує тренер.

Новий спортивний центр для занять тріатлоном включає в себе аж три тренувальні зали. Перша зала – для занять велоспортом. Велосипеди там прикріпленні до спеціальних станків, які не дають їм зрушити з місця, проте дозволяють спортсменам крутити педалі.


Наступна зала – для занять сухим плаванням. Вона оснащена низкою тренажерів та спортивним спорядженням, яке частково компенсує спортсменам заняття у басейні, адже рухи, які вони роблять на цих тренажерах, частково імітують рухи плавців. Гордістю та своєрідною родзинкою цього залу є ізокінетичний тренажер для плавання під назвою «Хьютель-Мартенса» всесвітньо відомого винахідника Дюка Хьютеля.


– Цей тренажер призначений для комплексних вправ на суші для тріатлоністів і плавців. Взагалі у нас дуже гарне оснащення. Більшість привезено з Росії. Проте спортсменів багато і воно швидко зношується, – додає Константин Фьодоров.


Третя зала – гімнастична. Там займаються здебільшого наймолодші спортсмени.

Одним із перших у новому спортивному комплексі провів тренування знаний черкаський тріатлоніст Олексій Сюткін. Спортсмен готується до відбору на чемпіонат Європи, який має відбутися у квітні в Ялті. Спортсмен переконує: цей зал можна сміливо називати кращим в Україні, адже більшість колег в інших містах не мають і цього.

– Раніше умови, в яких ми займалися, справді були не супер, але виходу не було. Доводилося миритися з цим. Я дуже радий, що відтепер у черкаських тріатлоністів є своє місце для тренувань. Важко демонструвати гарні результати, якщо не маєш гідного місця для тренування. Тепер воно є і в нас і, скажу відверто, ми щасливі. Адже один тільки зал для сухого плавання чого вартий, – говорить член збірної України з тріатлону Олексій Сюткін.

Тренування у новому спортивному залі для занять тріатлоном проходять щодня. Віддячити міській владі за подарунок спортсмени обіцяють своїми результатами вже в квітні на найближчому чемпіонаті України.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100