реклама

реклама

4 січня до мешканки села Виноград Лисянського району Черкаської області Ірини Поливоди повернули її викрадену ще 17 грудня 2012 року 11-річну доньку Анастасію Золотуську. Дівчинку зі школи без пояснень та без повідомлення матері на очах у переляканих вчителів грубо забрали працівники міліції. Після того, як небайдужі селяни звернулися з відкритим листом до Черкаської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода", націоналісти взялися за справу й домоглися повернення Анастасії додому.

Одразу після викрадення мати дівчинки Ірина почала пошук своєї доньки, проте з невідомих причин їй відмовила міліція, прокуратура та районна рада. Згодом з'ясувалося, що голова сільської ради замість надати допомогу родині, у якій живе дитина без батька, неправильно поінформував органи у справах захисту прав дітей. Спеціальна комісія, ґрунтуючись лише на інформації, наданій сільським головою, ухвалила рішення про примусове відчуження дитини від матері й поміщення Анастасії у дитячий будинок.

Стало відомо, що дитину утримують в Уманському дитячому будинку, де дівчинка, що отримала психологічну травму від таких дій органів влади, проситься до мами, перебуваючи у шоковому стані. Проте Анастасії не дозволяли ані побачитися, ані зателефонувати матері.

Активіст Уманської "Свободи" Сергій Яремчук за дорученням керівника обласної організації об'єднання Юрія Ботнара взявся за питання повернення дівчинки до матері. Націоналіст налагодив зв'язок між Анастасією та Іриною, через що родина змогла насамперед нормально спілкуватися по телефону, зібрав об'єктивну інформацію щодо спроможності Ірини виховувати дитину, свідчення сусідів родини та вчителів Анастасії на підтвердження цієї інформації. На наступному засіданні спеціальної комісії, на якому розглядалося питання щодо родини, свободівець виступив із доповіддю і свідченнями односельчан Ірини й Анастасії, що докорінно змінило ставлення до ситуації з боку членів комісії. Було вирішено повернути дівчинку матері, проте наглядати за виконанням Іриною своїх батьківських обов'язків. Вдячна матір подякувала усім, хто допоміг у вирішенні проблеми із пошуком викраденої дитини та її поверненні до родини, зокрема свободівцям.

Про це інформує прес-служба Черкаської обласної організації ВО «Свобода»

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100