реклама Делікат

Гума горить, сніг стовпом, адреналін зашкалює: у Черкасах майже 30 любителів гострих відчуттів випробовували вітчизняні автівки й іномарки та демонстрували своє вміння віртуозно виконувати найскладніші фігури, інформують «Факти» («ICTV»).

16-річна Валерія – наймолодша учасниця змагань з автомобільного слалому. Каже: у своїх силах впевнена, бо з 11-ти років премудростей водіння її навчав дідусь. Нині його естафету підхопив тренер.

– Звичайно, сьогодні було важко, багато машин, важко було змагатися, але я спробувала. Для себе хотіла проїхати, показати, на що здатна, і довести, що жінки теж вміють добре водити, – розповіла учасниця змагань Валерія Білоус.

Завдання учасників – правильно і швидко обійти фішки, не зачепивши їх. За кожне порушення штрафують. Євген долав трасу серед перших, але збив позначку і зійшов з дистанції. Каже: на окремих відрізках дороги його старенького жигуля добряче заносило.

– Очікували, що буде сніг, а вийшло, він тане, лід, асфальт, траса непогана, але є свої мінуси в неї, –  каже учасник змагань Євген.

Участь у чемпіонаті безкоштовна. Випробувати передній, задній і повний приводи залізних коней та свої сили могли всі охочі. Головне – аби адреналін і емоції залишались на тренувальній трасі, а не на звичайній дорозі, попереджає Андрій Яременко.

– Змагання спрямовані на те, щоб люди катались тут, вчилися їздити по снігу, а не на дорогах загального користування, – каже організатор змагань, директор автомобільного клубу Андрій Яременко.

Глядачів на змаганнях не бракувало. Особливо яскраво горіли очі в тих, хто вміє водити, але цього дня – без машини.

Поборсатись у великих кучугурах в автолюбителів ще буде можливість. Чемпіонат міста з автомобільного слалому підготував ще два етапи: «Лютневі ігри» на початку місяця і «Чоловічий фінал» 23 лютого.

ТУТ можна переглянути відео з місця події.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100