реклама Делікат

У Черкасах спільно з працівниками батальйону патрульно-постової служби МВС вулиці міста патрулюють громадські формування з охорони громадського порядку. Вони були створені на базі комітетів самоорганізації населення Соснівського та Придніпровського районів міста. Учора вони разом з міліціонерами прослухали інструктаж на вечірнє патрулювання, пише «Газета по-українськи».



Декому з «дружинників» видали жилети з написом «громадське формування». Декілька осіб були в цивільному одязі.


– Ми маємо такі ж повноваження, як і працівники міліції. Маємо посвідчення. Можемо й затримувати людей, – розповів 46-річний Володимир Нестеренко. Він колишній працівник правоохоронних органів.


Загалом до формувань входять в основному колишні працівники правоохоронних структур. В лавах Соснівського громадського формування нині 17 осіб, Придніпровського – 38. До загонів можуть долучитись усі охочі. Обов’язкові умови – добра фізична форма, відсутність судимості, відповідні морально-вольові якості. Також слід буде пройти співбесіду та спеціальне тестування. Патрулювання ніяк не оплачується.


– На сьогоднішній день така діяльність провадиться суто на громадських засадах. Згодом ми вирішуватимемо це питання: безкоштовний проїзд, відшкодуванням комунальних послуг, наприклад погашення певної частини квартплати. Це ми будемо вирішувати безпосередньо з міською громадою і депутатським корпусом, – зазначив командир громадського формування «Соснівське» Юрій Гуріненко.

Час несення служби представниками громадських формувань: з 15.00 до 22.00 взимку і до 24.00 влітку. Кожного дня у складі патрульно-постових груп чергують мінімум двоє чоловіків від формувань. Загалом кожен з них чергує не більше двох разів на місяць. У разі потреби можуть попросити патрулювати місто під час масових заходів.


Дехто з «дружинників» має травматичну зброю. Її купували за власні кошти. Обіцяють забезпечити їх і газовими балончиками. Представники МВС обіцяють видати гумові кийки.

В міліції кажуть, що це помітна допомога для їхніх працівників.

– В умовах реформування і оптимізації системи органів внутрішніх справ, скорочень, за рахунок громадських формувань ми збільшуємо щільність перекриття території міста патрульно-постовими нарядами. До того ж, ми залучаємо до охорони порядку і представників приватних охоронних фірм. Щільність перекриття зросла на 25 %, – розповів заступник начальника управління громадської безпеки УМВС України в Черкаській області Сергій Альошкін.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100