реклама Делікат

Нардеп від «Батьківщини» Сергій Сас планує обговорити з колегами питання про непризначення перевиборів на 5 мажоритарних округах, де Центрвиборчком не зміг встановити результат. Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

– Вибори відбулися. Були сформовані комісії, в них працювали люди, виборці проголосували, була певна явка. Крім того, на всіх, або майже всіх дільницях результати виборів комісії підбили. Вони виконали свої функції, держава за це заплатила гроші. Раптом, виникає ситуація, коли неможливо підбити підсумки виборів. Це могло відбутися тільки в тому випадку, що хтось протягом виборчого періоду порушив закон, - пояснив нардеп.

– Я не чув, щоб на якихось дільницях не відбулися вибори, - додав він, - або когось притягнули до відповідальності. Це значить, що вибори відбулися, бюлетені пораховані, спаковані і відправлені до ЦВК. А ЦВК взяла тайм-аут. Наразі там працює близько 500 осіб, які мають встановити результат: перерахувати голоси і встановити, чи порушувався закон. Тоді таких людей треба притягнути до відповідальності. Бо інакше складається враження, що коли хтось незадоволений результатом, тоді можна визнавати вибори недійсними. Це було б правильно і відповідно до закону.

Саме тому, на думку політика, оптимальний варіант - зобов'язати ЦВК перерахувати усі бюлетені.

– Проведення перевиборів — це знову величезні затрати бюджетних коштів, відволікання людей. Тим паче, що це були б повторні вибори, а не переголосування. Тому усі, хто програв, але хочуть отримати мандат, кинуться туди і на кожному окрузі буде по 30-40 кандидатів. Де ж тут елемент справедливості?, - підсумував нардеп.

Підтримав таку позицію нардепа і невизнаний переможець по округу №194 Микола Булатецький. У коментарі цьому ж виданню він зазначив, що вимагає від опозиції виконувати зобов'язання, які вони декларували,

– Вимагаю цього від опозиції в обличчі Арсенія Яценюка, Миколи Томенка, Олександра Турчинова, усієї команди «Батьківщини», Кличка і «Свободи». Бо вони підписали таке звернення, що не візьмуть мандати, поки не будуть встановлені остаточні результати. Усім все зрозуміло: я виграв 12,5 тисяч голосів, при цьому не зафіксовано жодного порушення. Не зважаючи на це, ЦВК під тиском Адміністрації президента, не встановлює результат волевиявлення. Я вимагав у комісії: наведіть мені хоч один аргумент, який би міг дозволити не встановити волевиявлення, - пояснив опозиціонер.

Крім того, Булатецький закликав опозицію до активної політичної дії: «Перш за все – звільнити Юлію Тимошенко. Якщо вони будуть соплі жувать, то ніколи вона не вийде, і не будуть встановлені чесні результати виборів».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100