реклама
Sucurity Police

реклама

У Черкасах з’явилися ще два сквери. На останньому засіданні сесії міської ради депутати ухвалили рішення створити на території обласного центру ще два сквери «Подих Дніпра» (по вул. Г. Сталінграда біля будинків 38,40, 42) та «Сквер Дружби» (по вул. Котовського біля будинків 97, 99).

За словами заступника начальника управління екології Черкаського міськвиконкому Ольги Бакуми, загальна площа цих скверів понад 8 тис. кв. м. Головна мета – уберегти зелені насадження, а при потребі навіть провести додаткове озеленення цих територій. Крім того, створення зелених зон дозволить унеможливити будівництво на цих ділянках магазинів, автостоянок, торгівельних чи офісних центрів.

– На території «Скверу Дружби» підприємці мали намір розпочати будівництво, але місцеві мешканці висловилися проти. Вони ходили на прийом до міського голови, який пообіцяв, що на цьому місці не буде будівництв, а з’явиться сквер. У радянські часи тут дійсно було місце відпочинку для мешканців навколишніх будинків. Тут, як нам розповідали, навіть був фонтан. Тому ми маємо намір звернутися до обласної ради з проханням визнати цю територію «об’єктом природоохоронного значення», – розповіла Ольга Бакума.

Рішенням сесії Департаменту житлово-комунального комплексу доручено визначити балансоутримувача цих територій, а управлінню екології провести озеленення.

Довідка: Торік виконавчий комітет погодив надання чотирьом міським територіям статусу природно-заповідної зони:

«Козацький» (орієнтовна площа 3000 кв. м), розташований у мікрорайоні «Митниця»;

«Дніпровський» (орієнтовна площа 9700 кв. м) – у мікрорайоні «Митниця»;

«Ім. Сержанта Смирнова» (площа 3200 кв. м), розташований на розі вулиць С. Смирнова-Гагаріна;

«Сквер надії» (площа 3760 кв. м) – по вул. 30 років Перемоги біля пологового будинку № 2.

Джерело: прес-служба Черкаського міськвиконкому

фото minus_el_dima's

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100