реклама Делікат

Депутат від Партії регіонів, екс-мер Черкас Володимир Олійник переконаний, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко повинна бути зацікавлена в розгляді справи у суді. Про це він заявив, коментуючи заяву генпрокурора про те, що Тимошенко і Лазаренко підозрюються у вбивстві депутата Євгена Щербаня, пише «Українська правда».

– Генпрокуратура діє чітко в рамках Конституції, закону про прокуратуру, а також в рамках нового Кримінально-процесуального кодексу, – зазначив політик.

Олійник також наголосив, що Конституція не передбачає жодних винятків для громадян України.

– Генпрокуратура зробила свою справу: провела досудове розслідування, заявила про те, що є ознаки причетності Тимошенко та Павла Лазаренка до вбивства Щербаня, і передає матеріали в суд. Це нормальна європейська практика, – повідомив він.

У той же час, за його словами, якщо обвинувачувана сторона вважає себе невинною, то, «безперечно, вона повинна домагатися публічного суду, а не опиратися».

– Вона повинна зробити все для того, щоб розвіяти будь-які сумніви у суспільства. Але це зробити можна тільки в судовому порядку. У народі є такий вираз «Якщо ти часнику не їв, то й запаху не буде». Тож якщо людина не винна, то вона у суді доведе свою невинність. І, здавалося б, саме Тимошенко повинна бути найбільше зацікавлена в тому, щоб ця справа було публічно розглянута. Але, напевно, є речі, які вона хоче приховати від громадськості. Тож і боїться, щоб передали справу до суду, щоб громадяни дізналися правду, – вважає Олійник.

Також парламентарій звернув увагу на те, що «відповідно до закону, генпрокурор не заявляє про винність Тимошенко, а говорить про зібрані докази і називає конкретні факти», цитує депутата прес-служба Партії регіонів.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100