реклама Делікат

Близько 20-25 причепів ялинок, які викидають жителі після новорічних свят, переробляє в день КП «Черкаситеплокомуненерго» на біопаливо. Щепа, отримана в результаті подрібнення соснових, направляється як екологічне паливо для біокотла по вул. Менделєєва.


Начальник управління житлово-комунального господарства МВК Алла Грохольська розповіла, що збором та вивозом ялинок на утилізацію займаються Служби утримання будинків.

– Вони збирають по місту викинуті жителями новорічні ялинки, після чого СУБи відвозять їх на територію КП «Черкаситеплокомуненерго» по вул. Сумгаїтська, 8, де й переробляють на біопаливо, – говорить Алла Олександрівна.

Головний інженер КП «Черкаситеплокомуненерго» Микола Кушнір розповів, що на підприємстві щоденно працює дві подрібнювальні машини (одна – стаціонарна, інша – пересувна), які переробляють на щепу гілля, деревину, а в період післяноворічних свят – ялинки.

Найгарячіший період для переробки соснових триває впродовж двох тижнів після свята Водохреща. Хоча подекуди трапляються унікальні випадки, коли комунальникам доводиться збирати на смітниках поодинокі новорічні ялинки на 8 березня, а то й 1 травня.

За цей період КП «Черкаситеплокомуненерго» подрібнює близько 300 кубів ялинкової щепи. Такого післяноворічного біопалива достатньо приблизно на два тижні роботи біокотла, що забезпечує теплом медичні заклади та житлові будинки, розташовані в мікрорайоні Соснівка.


У перспективі підприємство планує придбати велику подрібнювальну машину, де вся робота буде механізована, аби максимально пришвидшити процес переробки відходів деревини на щепу, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100