Центральний блокуючий польської «Закси» (Кендзежин-Козле) Юрій Гладир разом зі своєю сім'єю отримав польське громадянство після трьох років очікування, повідомляє «Черкаський спорт».

Юрій Гладир народився в Сумах, але довгий час грав та проживав у Черкасах. Тут командою екс-гравця збірної України був місцевий «Азот». І нині Гладир проводить міжсезоння саме в Черкасах. Наразі Юрій є одним з кращих перших темпів польської PlusLiga. У 2008 році він приїхав до Варшави, щоб виступати за «АЗС», і відразу справив враження своєю грою. Рік потому Юрій переїхав до «Закси».

Кілька днів тому Юрій Гладир отримав документ, що підтверджує, що він є громадянином Польщі. Крім того, його дружина і дочка (народилася в Польщі) теж отримали громадянство Польщі. Гладир визнає, що його родині дуже добре в Польщі і що він хотів би грати за нову національну команду.

Ця ситуація дає нові можливості для відомого спеціаліста Даніеля Кастеллані (тренер «Закси»), який зараз може інакше комплектувати команду. У PlusLiga є обмеження для іноземних гравців на майданчику (3 з 6 на майданчику) і тепер, коли його основний гравець став поляком, Кастеллані може по-новому варіювати склад.


реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100