реклама Делікат

Крупний виробник мінеральних добрив черкаське підприємство «Азот» відповідно до умов тристоронньої угоди між містом, підприємством та областю, підписаної 2011 року, та на прохання міського голови Черкас, придбало для Черкас 15 нових тролейбусів, проте міська влада і досі не виробила юридичні механізми передачі електротранспорту у власність міста. Про це виданню «Про все» у відповідь на вчорашню заяву міського голови Сергія Одарича повідомив генеральний директор ПАТ «Азот» Віталій Скляров.

– Відповідно до домовленостей, ми придбали 15 нових тролейбусів, що й до сьогодні чекають своєї долі. За весь цей час підприємство не отримувало жодних офіційних пропозицій від міської влади стосовно юридичних механізмів передачі цих тролейбусів місту, – сказав пан Скляров.

Він нагадав, що протягом 2012 року виконком Черкаської міської ради неодноразово проводив тендери щодо придбання нових тролейбусів. Витрати на ці завдання були закладені в минулорічному бюджеті розвитку, сформованому, насамперед, за рахунок виплат ПАТ «Азот», передбачених Соціальною угодою.

– При цьому самим паном Одаричем називалась цифра у декілька десятків нових машин. Жодна із цих тендерних процедур не була завершена в силу об’єктивних чи суб’єктивних причин. І тоді міський голова звернувся до нашого підприємства за допомогою в оновленні тролейбусного парку. Ми мали посприяти місту вийти із цієї юридичної колізії та здійснити закупку партії тролейбусів, які потім були б викуплені, за кошти, передбачені у міському бюджеті. Сам пан Одарич тоді ж говорив, що роль підприємства у цьому питанні буде схожа до ролі посередника, – нагадав гендиректор «Азоту».

Водночас, як нам стало відомо, невизначена ситуація із тролейбусами підігрівається також і гострим незадоволенням керівництва «Азоту» тим, наскільки міська влада ефективно використала кошти, перераховані підприємством міському бюджету відповідно до тристоронньої соціальної угоди. Міський голова Черкас вже протягом тривалого часу не надає зрозумілої відповіді, постійно уникаючи чітких формулювань та прогнозів щодо завершення робіт. Натомість, досі абсолютно незрозумілими є дати завершення реконструкції доріг і виникають питання щодо того, наскільки це адекватно – асфальтувати дороги серед зими.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100