реклама Делікат

До оперативних працівників УБОЗ УМВС України в Черкаській області надійшла інформація про те, що суддя одного з судів міста Черкаси протягом декількох місяців вимагав хабар у сумі 2 000 доларів США з жителя міста Черкаси за проголошення виправдувального вироку стосовно підсудного, який наразі перебуває під арештом, у справі, яка перебувала в його провадженні.

Як повідомив начальник УМВС України в Черкаській області генерал-майор міліції Валерій Дерновий, під час перевірки інформація підтвердилась. Оперативники УБОЗ УМВС України в Черкаській області спільно з працівниками ГУБОЗ МВС України та Генеральної прокуратури України затримали 34-річного службовця саме в той момент, коли чоловік поклав до своєї кишені першу частину обумовленої ним суми коштів. Під час санкціонованого обшуку працівники міліції виявили та вилучили в затриманого гроші в сумi 1000 доларiв США, які останній тільки-но одержав.

За цим фактом слідчим в ОВС Генеральної прокуратури України розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна, інформує прес-служба Черкаської ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100