реклама Делікат

Ветеран Великої вітчизняної війни, інвалід першої групи Михайло Варфоломійович Образцов під час урочистостей з нагоди Дня Соборності та Свободи України отримав відзнаку Президента України – орден «За заслуги» ІІ ступеня.

Михайло Варфоломійович отримав орден за вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичне виховання молоді, багаторічну плідну громадську діяльність та з нагоди Дня ветерана.

Чоловік разом зі своєю дружиною багато років живе в Черкасах. Останні 20 років працює заступником голови ради Черкаської обласної організації ветеранів. Також Михайло Варфоломійович був ініціатором створення Черкаського обласного госпіталю інвалідів Великої Вітчизняної війни, що у Дахнівці, та Асоціації пацієнтів, повідомляє заступник директора департаменту-начальник управління праці та соціального захисту населення Соснівського району департаменту соціальної політики Черкаської міськради Валентина Литвинович.

На фронт чоловік пішов 18-річним юнаком наприкінці 1942 року. У 1943-му під час штурму Саур-Могили, що на Донеччині, Михайло Варфоломійович отримав тяжке поранення з ураженням хребта і контузію. Визволяв Донбас, форсував Дніпро біля с. Велика Лепетиха, що в Запорізькій області, пройшов з боями Херсонщину, Одещину, брав участь у Ясо-Кишинівській операції. Із листопада 1944 року, після закінчення фронтових курсів молодших лейтенантів, брав участь у звільненні Білорусії, Польщі та її столиці Варшави як командир стрілецького взводу. Був поранений у ногу при захопленні Кюстринського плацдарму на Одері. У складі 5-ої ударної армії (1-ий Білоруський фронт) був учасником штурму Берліну та Рейхсканцелярії. Залишив свій автограф на Рейхстазі: «Михайло Образцов дійшов до Берліну».

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100