У Криму через 8 років вирішили повернути 110 га лісових угідь. Територія знадобилася vip-клубу «Кедр», інформує видання «Новий регіон».

Кримська прокуратура оскаржила вилучення 110 га лісових угідь в околицях Алушти. Не дивлячись на те, що рішення було прийняте ще в 2005 році, відновити кордони мисливських угідь знадобилося для vip-клубу «Кедр».

Як повідомили в прес-службі республіканської прокуратури, Сімферопольською міжрайонною природоохоронною прокуратурою по нагляду за дотриманням законів в природоохоронній сфері пред'явлений позов до суду про відміну рішення Ізобільненської сільради про вилучення в ГП «Алуштінське лісове господарство» 108,7 га.

«Позовні вимоги наглядового відомства мотивовані порушеннями при скороченні лісових угідь органом місцевої самоврядності, який не має повноважень по розпорядженню землями державної власності лісогосподарського призначення», – повідомили в прокуратурі і уточнили, що рішення про вилучення 108,7 га лесомисливського господарства Ізобільненська сільрада прийняла ще в 2005 році.

Відзначимо, що в 2005 році Ізобільненська сільрада оскаржила в суді постанову Верховної Ради Криму і України про приєднання до Алушти 110 га. По генплану місто планувало зведення на цій території багатоповерхового мікрорайону. Проте ще в 2003 році постановою Верховної Ради Криму земля була закріплена за Ізобільненською сільрадою.

До кордонів вилучених в лісгоспу земель увійшла частина територій, які влада Криму передала в користування на 25 років «товариству мисливців і рибалок «Кедр». Зокрема, селище Рожеве, що займає 76 га.

Всього приватний мисливський клуб отримав 8836 га на території Великої Алушти. Землі відносять до території Маломаякської, Ізобільненської сільради і Партенітської ради. Серед засновників «Кедра» – міністр енергетики й вугільної промисловості Юрій Бойко, голова Держагентства автодоріг Володимир Демішкан і голова Черкаської обладміністрації Сергій Тулуб. А юридична адреса «Кедра» – вулиця Івана Франка, 19, у селі Нові Петрівці – там же, де перебуває «Межигір'я».

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100