реклама Делікат

В Умані 10 тисяч квартир – знову без теплопостачання. Причина відключення від опалення – ліквідація пошкодження магістральної труби, діаметром 600 міліметрів, на вулиці Енергетичній, пише «Умань.інфо».

Нагадаємо, що ще 16 січня, по вулиці Енергетичній через гідроудар прорвало магістральну трубу (ця магістраль працює з 1982 року, – авт.). У зв’язку з аварією без опалення тоді залишились близько 60% абонентів, а це 9-10 тисяч квартир. Проте менш як за добу порив магістралі полагодили. Але вчора, 22 січня, труба знову «дала про себе знати».

Нині на місці аварії знаходяться працівники аварійної служби і намагаються ліквідувати її наслідки.

– Минулого разу ми «заварили» пошкоджену ділянку. Проте ця аварійна ділянка знову дала про себе знати. Нині ми замінюємо 5 метрів магістралі, – розповідає начальник дільниці Володимир Бродацький. – Наші фахівці перекрили обидва засуви – і на місто та з міста, аби не втратити воду. Тому, по закінчення робіт, закачати воду треба буде лише в 350 метрів магістралі. Це суттєво скоротить час відновлення теплоподачі. Працюватимемо, як кажуть, «до останнього», аби завершити ремонтні роботи.

За словами першого заступника міського голови Умані Володимира Віблого, тепло до осель уманчан планують подати вже до вечора.

До речі, з початку опалювального сезону в місті вже було близько півсотні поривів. Основна причина – зношеність труб.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100