У Києві 22 січня відбулось підписання Меморандуму про співпрацю між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад».

Документ підписали Міністр Мінрегіонбуду Геннадій Темник та Президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. Разом зі своїми колегами із інших областей, у цьому заході взяв участь голова Черкаської обласної ради Валерій Черняк.

Підписаний документ передбачає налагодження довгострокової співпраці між сторонами задля розвитку місцевого самоврядування територіальних громад України, подолання існуючих перешкод та створення сприятливих умов для їхнього розвитку.

Співпрацю планують розвивати за пріоритетними напрямками. Серед них, зокрема, інституційна та організаційна підтримка розвитку місцевого самоврядування, будівництва, архітектури та містобудування, житлово-комунального господарства, а також удосконалення нормативно-правового регулювання з питань організації діяльності органів місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, будівництва, архітектури та містобудування, житлово-комунального господарства. Також планується зосередити спільні зусилля на підготовці заходів із розвитку інженерної інфраструктури територій, залучення інвестицій у будівництво та житлово-комунальне господарство населених пунктів, впровадження інфраструктурних проектів, максимального сприяння соціально-економічному розвитку територіальних громад.

Асоціація бере на себе зобов’язання здійснювати моніторинг, обговорення та аналіз проблемних питань у сфері місцевого самоврядування, будівництва, архітектури та містобудування, житлово-комунального господарства територіальних громад, вивчення та поширення серед органів місцевого самоврядування кращого досвіду у сфері місцевого самоврядування, будівництва, архітектури та містобудування, житлово-комунального господарства. У свою чергу, Мінрегіон зобов’язався готувати акти законодавства з питань організації діяльності органів місцевого самоврядування, розмежування повноважень місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою та об’єднання територіальних громад. За Міністерством також – нормативно-правове забезпечення державної підтримки розвитку місцевого самоврядування та заходи з адаптації національного законодавства у сфері місцевого самоврядування до положень Європейської хартії місцевого самоврядування та інших міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України.

Для координації дій та моніторингу виконання завдань, визначених Меморандумом, при Мінрегіоні створюється Координаційна рада з питань розвитку територіальних громад. Засідання ради проводитимуться не рідше двох разів на рік. Меморандум набрав чинності з моменту підписання і діятиме протягом трьох років, інформують у відділі інформаційного забезпечення та взаємодії із засобами масової інформації Черкаської облради.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100