З 01 лютого 2013 року зміниться ціна на питну воду доочищену, яку Водоканал продає в магазині “Криниця” (вул. Ватутіна, 12) та зі своїх водовозів біля житлових будинків по місту.

Не один рік КП «Черкасиводоканал» постачає черкащанам воду, яка видобувається з 66-метрової артезіанської свердловини, розміщеної поза межами міста, у Сосновому бору.

У зв'язку зі зростанням цін на матеріальні витрати, які необхідні для підготовки та реалізації питної води доочищеної, вартість артезіанської води з наступного місяця становитиме 30 копійок за 1 літр.

Вода з підземних свердловин потребує доочистки від сполук заліза, тому кожна партія води проходить стадію знезалізнення та додаткову обробку ультрафіолетовим опромінюванням, що гарантує її високу якість та санітарну безпеку.

На підприємстві постійно підтримуються в належному стані водовози, які реалізовують воду в місті. Бочки автоцистерн не рідше одного разу на тиждень, а влітку — частіше, проходять санітарну обробку. Після наповнення водою ємності герметично закриваються, а люки опломбовуються. Саме ця процедура забезпечує збереження води у тому стані, якою вона є після доочищення.

Вода постійно  контролюється лабораторією “Черкасиводоканалу”. Автоцистерни виїжджають на точки продажу лише після того, коли отримані результати досліджень підтверджують відповідність води нормам, які визначаються технічними умовами "Вода питна доочищена".

Контроль якості води та всіх процесів її виробництва вимагає великих матеріальних затрат, тому Водоканал змушений провести незначне коригування ціни на питну воду доочищену. Про це інформує прес-служба КП «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100