реклама Делікат

Податківці разом із студентами, учнями податкових класів та членами місцевих податкових ветеранських організацій організували флешмоб, щоб нагадати підприємцям, які використовують касові апарати, про підключення до «електронної стрічки», громадськості – про запровадження дистанційного моніторингу касових операцій та усім зацікавленим жителям області – про електронні податкові сервіси.

Вони висвітлили «РРО-меседжі», серед яких: обов’язковість з 1 січня застосування РРО з контрольною стрічкою; податківці до 1 липня не штрафуватимуть за неподання РРО-звітності в електронній формі; податкова служба веде перемовини з сервісними центрами щодо формування реальної (не завищеної) ціни на переобладнання РРО; адекватна відповідь підприємців – підключення до «електронної стрічки».

Учасники заходу поширювали листівки, пояснювали зацікавленим перехожим особливості нововведення, збирали відгуки та інтерв’ю за темами: «Яка ваша думка щодо введення дистанційного моніторингу касових операцій?», «Оберіть: податкові перевірки чи новий безконтактний формат контролю?».

У Черкасах студенти з викликами «Ура!!! РРО!!!» водили хоровод разом з відвідувачами «Хрещатик-Сіті», а в Христинівці читали реп під акомпанемент старезної рахівниці.

– Ми вперше брали участь у такому заході і нам дуже сподобалося. Це була досить цікава просвітницька акція. Приємно, що нас нормально сприйняли підприємці, – розповіли дві моберки зі Сміли Ганни, які навчаються в 11 класі школи-коледжу №3.

– Консультації на свіжому повітрі мені подобаються, а ставлення податківців до громадян – ввічливе та професійне. Дякую за креативність нашим інспекторам, – зазначив респондент акції у Корсунь-Шевченківському Володимир Стриж.

Кам’янський підприємець, платник єдиного податку Світлана Романча, відзначила, що такий спосіб роз’яснення законодавства є цікавим і запропонувала наступний флешмоб присвятити «єдинникам», які торгують на ринках:

– Хотілось би, щоб так само невимушено роз’яснювали і нам питання стосовно провадження господарської діяльності на території ринків.

– Це було цікаво і весело! – підсумувала шестирічна христинівчанка Діана Найда, наймолодша з моберів.

Найбільше враження на підприємців справили надані податковими органами шість місяців адаптаційного періоду. Найактуальнішим питанням було: «Чи буде податкова взагалі застосовувати штрафні санкції в разі відсутності Інтернету і можливості передати звіт в електронному вигляді? Чи можливо в такому випадку надати звіт у паперовому вигляді?»

Перший цього року податковий флешмоб відбувся в обласному і всіх районних центрах та у м .Ватутіне. Захід тривав 40 хвилин. Загальна чисельність моберів і груп підтримки склала близько 400 осіб. Найважливішим досягненням заходу прес-служба ДПС області вважає те, що всі випадкові і невипадкові учасники дійства повернулись до своїх справ у гарному настрої.


реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100