У Черкасах зникла мода на подвійні імена, які утримували позицію три-чотири роки тому, але не менш популярними залишаються зросійщені Даніїли й Кіріли, пишуть «Вечірні Черкаси». Щодо зміни імен, то минулого року до рідкісних у відділі Державної реєстрації актів цивільного стану по Придніпровському району м. Черкаси віднесли такі:

жіночі – Емілія, Поліанна, Аліта, Ніколєтта, Єсенія, Меліса, Юліана, Лаура, Мілана і Софія-Мірай;

чоловічі – Ерік, Карім, Даніель, Герман, Дарій, Савелій, Марк-Аполон.

Серед дівчаток залишаються популярними Софія, Анастасія, Аріна, Дарина, Вероніка, Варвара. Серед хлопчиків – Даніїл, Кіріл, Ілля, Максим, Артем.

Збереглася тенденція, коли батьки просять записати до свідоцтва ім'я не в українському, а в російському варіанті правопису.

– Коли подають рідкісні, відмінні від «Довідника власних імен» імена, люди часто запитують, як правильно записати. Але є й такі, що наполягають, аби записали саме Нікіта або Крістіна, – зазначає начальник відділу Державної реєстрації актів цивільного стану по Придніпровському району м. Черкаси Любов Ляшко. – Ми пояснюємо, що дитина проживатиме в Україні, вона виросте, у неї будуть свої діти і виникнуть проблеми з по батькові. Часто наші аргументи діють, і черкащани погоджуються з нами. Ми знаємо, що навіть якщо не вдалося переконати пару, за рік-два вони до нас прийдуть міняти ім'я.

Факт

Українці найчастіше називають своїх дітей Олександрами, Анастасіями та Софіями. Ці імена зберігають популярність протягом 10 останніх років.

Найрідкіснішими іменами були: Влас, Лев, Ян, Клара, Мирон, Альбіна, Анжеліка, Стелла, Віталіна, Елеонора, Майя, Ніка, Регіна, Сніжана, Лада, Ельвіра, Таміла, Нора, Дана, Еліна, Нонна, Зося, Орися, Юстина, Юліана, Неоніла.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100