Кожен район нашої області відшиє традиційний для своєї території орнамент найдавнішого часу. Усі ці орнаменти будуть поєднані в одному великому рушнику єдності. Створення рушника єдності приурочено до 60-річчя створення Черкаської області, пише газета «Вечірні Черкаси».

Щоб об'єднати відшивки кожного з районів нашої області в один твір, до роботи над створенням рушника єдності підключені фахівці Черкаського краєзнавчого музею та Черкаський обласний осередок Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

Фото з сайту vechirka.ck.ua

Фото з сайту vechirka.ck.ua


– На одному великому полотні для кожного району виділена однакова площа, на якій місцеві вишивальниці-майстрині відшиють свій орнамент, характерний у техніці виконання, кольорах та малюнку для цього району, – пояснює заввідділу етнографії Черкаського обласного краєзнавчого музею Вікторія Литовко. – Це дуже добра справа, бо завдяки цьому рушнику єдності ми зберемо, систематизуємо та збережемо традиційні орнаменти з усієї Черкащини.

Завершити роботу над створенням рушника єдності черкаські майстри мають до грудня 2013 року. Аби вкластися у цей час, кожен район на роботу має лише два тижні. Паралельно з відшивкою рушника черкаські етнографи і майстри збирають старовинні рушники та зразки відшивок. Урешті, на завершальному етапі із зібраних матеріалів у Черкаському краєзнавчому музеї буде створено експозицію. А під час урочистостей, приурочених до 60-річчя заснування Черкаської області, до краєзнавчого музею буде передано і рушник єдності.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100