реклама Делікат

У суботу в Києві відбулася сутичка між громадськими активістами та забудовниками у Дусятинному провулку. Проти представників громадськості застосували сльозогінний газ. Під час акції протесту проти незаконного будівництва на місці історико-культурної пам’ятки, у якій брали участь представники політичних партій та громадських організацій столиці, активісти знесли будівельний паркан і зрізали колючий дріт, яким забудовник обніс увесь паркан, інформує «Українська правда» з посиланням на прес-службу Київської міської організації «Громадянська позиція».

Як повідомляє сайт «Новый Регион», забудовником виступає ТОВ «Будівельна компанія Інтергал-буд». Не на камеру протестувальники говорять, що цю фірму пов’язують з нардепом Володимиром Зубиком, який на останніх парламентських виборах обирався до ВРУ від Черкащини (округ №195).


«Враховуючи ігнорування забудовником вимог Головного управління охорони культурної спадщини КМДА про заборону земельних робіт у Десятинному провулку, ми звернулися до прокуратури м. Києва з проханням внести до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю подання про припинення будівництва в Десятинному провулку, 3-5. Вчора, від заступника прокурора м. Києва ми дізналися, що Інспекція держархбуд контролю анулювала дозвіл на проведення будівельних робіт у Десятинному провулку», - розповіла юрист Марина Соловйова.

«Таким чином, будь-які роботи на території земельної ділянки чи огородження цієї території парканом – є незаконним», - наголосила Соловйова.


Наразі у Десятинному провулку, 3-5, залишилися правоохоронці, охорона забудовника та активісти «Громадянської позиції», котрі з 18 січня цілодобово чергують у партійному наметі-приймальні.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100