реклама Делікат

Постійна циркуляція чуток про можливу відставку голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба породжує в політикумі області найнесподіваніші прогнози. «Коли я побачив як депутати на сесії Черкаської обласної ради дружньо голосували за рішення «Про створення комунальної установи «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради», і як неймовірно легко віддали на цей центр 72 мільйони гривень, у мене народився парадоксальний сценарій розвитку подій», – пише на своїй сторінці у Фейсбуці депутат Черкаської міськради Валерій Воротник.

Депутат прогнозує наступний сценарій розвитку: голова облради Валерій Черняк звільняє своє крісло і йде керувати новоствореною установою. Враховуючи, що Черняк – медик, то це цілком можливо…

«І хто, ви думаєте, займе крісло голови облради? А якщо Сергій Тулуб таки залишиться в області? Враховуючи чутки про несприйняття його особи деякими керівниками Кабміну і Апарату Президента, ми можемо це припустити… Тулуб стає головою обласної ради і стрімко саджає когось зі своїх людей у крісло голови ОДА. Наприклад заступника Сергія Рябцева чи нардепа Геннадія Бобова», – пише Валерій Воротник.

«Хоча така конфігурація досить інноваційна для України, де голови обласних рад грають роль весільних генералів на підтанцьовках у правлячої партії… але посада ця формально незалежна і на кадрову політику Київ напряму не впливає. Це прерогатива губернатора. Без сумніву, підконтрольна Сергію Борисовичу більшість у обласній раді зможе забезпечити будь-яку рокіровку. Та чи погодяться недруги Тулуба, які зараз займають ключові посади в державі, на створення на Черкащині своєрідного анклаву, лідер якого буде дослухатися виключно до думки Президента і нікого більше?» – міркує Валерій Воротник.

Депутат підсумовує, що кадрове питання по Черкащині тісно пов’язане з перевиборами в двох так званих проблемних округах – №194 і №197. Мовляв, губернатором стане той, хто зможе забезпечити перемогу тих, на кого поставить влада плюс підготує грунт до виборів 2015 року…

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100