реклама Делікат

Жителям міста почали видавати довідки замість лікарняних листів. У поліклініках м. Черкаси місцевим жителям, що виходять на лікарняний, видають замість звичного бланка непрацездатності звичайні довідки.

«Мені дали довідку, написано «довідка». Коли я запитав, що мені з нею робити, сказали, підійдете пізніше, можливо, з´являться лікарняні листи. Я боюся, якщо мені закриють довідку, на роботі скажуть, що вона є недійсною, і не заплатять лікарняний», - повідомив один з пацієнтів черкаської поліклініки Володимир Савчук, передають «Факти».

Місцеві чиновники від медицини пояснюють, що зараз в Черкасах напружена ситуація з лікарняними листами.

Тиждень тому залишалося півтори тисячі бланків, днями отримали ще дві тисячі. Їх вистачить до кінця місяця.

Левову частку цих документів віддають хворим лікарні швидкої допомоги. Тут їх поки не вистачає. Але через негоду до лікарів звертається більше постраждалих - відповідно, потреба в бланках непрацездатності зростає.

«У зв´язку з погодними умовами, починаючи з вчорашнього дня, збільшився травматизм. Зазвичай травмпункт наш приймав 35-40 осіб», - повідомив головний лікар 3-ї міської лікарні швидкої медичної допомоги Олександр Федорук.

Варто відзначити, що це не перші перебої з лікарняними: в 2012 році протягом усього травня черкащани також отримували довідки. Тоді 20 тисяч бланків привезли на Черкащину з Запоріжжя.

Тепер ситуація повторюється, але місцевим чиновникам самостійно вирішити її не під силу, у зв´язку з чим влада звернулися до МОЗ з проханням перерозподілити лікарняні листи і виділити бланки регіону.

Як повідомив директор департаменту охорони здоров´я та соціальної політики виконкому Черкаської міськради, це пов´язано з тим, що «документи виготовляються виключно за замовленням і передаються в регіони МОЗом, пов´язані з тендером, і тому виникають перебої».

Якщо днями чергова партія бланків до Черкас не надійде, в наступному місяці хворі знову залишаться з «довідками».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100