реклама Делікат

На сьогоднішньому засідання Черкаського виконавчого комітету депутат обласної ради Любов Майборода підняла питання зменшення заробітної плати працівників кількох департаментів міськвиконкому.

За її словами, порівняно з 2012-им у 2013-ому році витрати на апарат управління збільшився на 2%. У кількох департаментах зарплата не змінилася, тоді як в інший – зменшилася аж на 30%.

– У деяких департаментах заробітна плата залишилася незмінною: це департамент економіки та розвитку, департамент бюджетної політики, департамент гуманітарної освіти. На 5% зріс департамент соціальної політики. Департамент муніципальної політики зріс на 6%, містобудування – на 29%, – проаналізувала Любов Володимирівна.

Натомість в ще кількох департаментах ситуація кардинально інша.

– Зменшилися витрати на департамент управління справами. Однак найбільше зменшилося фінансування у департаменті охорони здоров’я. Майже на 30%! Мені незрозуміла така логіка! – обурилася Любов Майборода.

За її словами, департамент охорони здоров’я є одним з найважливіших у міськвиконкомі. Однак на сьогодні тут працюють всього 13 осіб, які роблять «величезну роботу».

Міський голова Сергій Одарич відповів, що скорочення видатків відбулося у тих департаментах, де працівники виконують делеговані державою повноваження. Також він повідомив, що вже наступного тижня виконком розглядатиме заходи по скороченню видатків по всьому апарату управління.

– Рішення по оптимізації апарату управління, перш за все по делегованих повноваженнях, ухвалила 27 грудня міська рада затверджуючи Програму соціально-економічого розвитку. Це один з пріоритетних напрямків, доручених виконавчому комітету, – проінформував Сергій Одарич.

На такі слова Любов Майборода повідомила, що у семи працівників департаменту охорони здоров’я заробітна плата становить 2000 грн. На її переконання, вона замала для працівників, які сидять у міськвиконкомі щодня до 18:00. Однак тепер їхню заробітну плату ще скоротять на 30%.

– Я дзвонила в Суми, там в управлінні охорони здоров’я працюють 17 осіб... Я – не остання інстанція, однак прошу розібратися у цьому питанні… Так, як ви вважаєте за доцільне! – попросила Любов Володимирівна.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100