Прийнятий поспіхом, без ефективної програми соціально-економічного розвитку Черкащини, орієнтований фактично на виплату заробітних плат і комунальних послуг. Так представники «Фронту змін» - депутат Черкаської облради Наталія Старікова і депутат Уманської міськради Максим Поляков охарактеризували обласний бюджет на 2013 рік.

Обласний бюджет був прийнятий на пленарному засіданні сесії 28 грудня. Дохідна частина становить 2 млрд. 601 млн. 959, 3 тис. грн., видаткова - 2 млрд. 601 млн. 487, 8 тис. грн. Бюджет підтримало 63 із присутніх 75 депутатів.

«Я голосувала проти цього бюджету. По-перше, документ не дали вивчити. Проект бюджету ми отримали за кілька днів до сесії. Прикро, що такий важливий документ облрада приймала поквапливо, без програми соціально-економічного розвитку. Наступне, в ньому суттєво збільшено резервний фонд. Якщо у 2012 році він становив трохи більше 644 тис., то у 2013 - 9,3 млн. Що це означає? Швидше за все, в 2013 році розподілення коштів відбуватиметься за розсудом обласної держадміністрації. По-третє, усі видатки, передбачені на 2013 рік на соціальну сферу, суттєво не змінюються в умовах постійного зростання інфляції, рівня цін, - сказала Наталія Старікова. - На мій погляд, бюджет є бюджетом виживання. Його вистачатиме на оплату заробітної плати і комунальних послуг».

Торкнулася Наталія Володимирівна і державного бюджету, назвавши його несправедливим. Адже на 2013 рік на щоденне утримання президента й ого команди в ньому заплановано 3,5 млн., 180 млн. на рік - на чартерні перельоти літаком для прем'єр-міністра. Разом із тим, мінімальна заробітна плата, прожитковий мінімум для «маленьких українців» збільшено на 13 грн. Суттєво скорочено на видатки по соціальних статтях.Так, заклади з реабілітації хворих на ДЦП не отримають 7 млн. грн., Міністерство соцполітики не отримає 20 млн. грн. Місцеві бюджети - 160 млн. грн.

Про це інформує Черкаська обласна організація політичної партії «Фронт Змін».

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100