На сьогоднішній сесії Черкаської міської ради депутат Валерій Воротник поцікавився, чому дороги цього року посипають не обіцяною піщано-соляною сумішшю, а промисловим шлаком.

– Шлак – це промислові відходи, і він має певні обмеження у використанні. Я думаю, що розсипати його просто по вулицях міста заборонено, – висловив думку Валерій Леонідович.

Опісля він попросив надати йому посилання на ті нормативно-правові документи, якими обумовлене використання шлаку для посипання вулиць та тротуарів міста. Також Воротник попросив надати висновки екологічної інспекції про нешкідливість цього матеріалу при використанні з такою метою.

– У триденний термін підготувати звіт комунальних служб про боротьбу з ожеледицею та у письмовому вигляді надати депутатам, – відразу після виступу розпорядився міський голова Черкас Сергій Одарич.

Натомість ще один депутат Олександр Радуцький зазначив, що, очевидно, фірма, яка виконує роботи, також порушила умови тендеру. За його словами, в тендерній документації як матеріал значиться соляно-піщана суміш, а не шлак.

Нагадаємо, цього року вперше прибиранням снігу займається не  комунальне підприємство «ЧЕЛУАШ», а  приватна компанія ТОВ «Свій лад».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100