реклама Делікат

У проекті черкаського бюджету розвитку близько 20 мільйонів гривень заплановано спрямувати на департамент освіти та гуманітарної політики. Про це розповіла на нещодавній прес-конференції директор департаменту Ірина Топчій.

Цих коштів повинно вистачити на утримання п’яти підпорядкованих комунальних підприємств («Центральний стадіон», «Будинок спорту «Будівельник», «Дирекція парків», «Зоопарк» та «Кінотеатр «Україна»), а також на ремонт шкіл та садочків.

Бюджетний запит департаменту освіти та гуманітарної політики становив близько 80 мільйонів, виконали його рівно на 25%.

– 80 мільйонів – це щоб зробити все в ідеалі: відремонтувати фасади, дахи, поставити індивідуальні теплові пункти у закладах, які цього потребують. Але те, що навіть 20 мільйонів надається – це вже дуже добре. Це дасть нам можливість задовольнити першочергові потреби і рухатися вперед, – запевняє Ірина Вікторівна.

Скільки коштів піде на комунальні підприємства, а скільки на заклади освіти – поки що невідомо.

За словами Топчій, через зміни вимог архітектурно-будівельних норм, за останній час ремонт дахів значно здорожчав. Клопоту додає ще й довга процедура виконання проекту та проходження експертиз.

– Минулого року нам вдалося відремонтувати покрівлю у 3 садочках. На сьогодні цього потребують ще близько 10, – каже головний освітянин міста.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100