Фото з сайту ОДА

Фото з сайту ОДА

Голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб узяв участь у нараді з керівниками правоохоронних органів Черкащини, що відбулася сьогодні в обласній прокуратурі. Основним пунктом порядку денного став аналіз роботи правоохоронців у боротьбі зі злочинністю та стан виконання вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» протягом минулого року.

«Ця нарада дуже на часі. Адже ми сьогодні маємо докладати усіх зусиль для того, щоб максимально працювати на захист держави та інтересів громадян. Цю вимогу ставиться перед нами Президент України Віктор Янукович і ми не маємо права його підвести», – зазначив прокурор Черкаської області Геннадій Дем’яненко.

За словами Геннадія Олександровича, пріоритетом в роботі на 2013 рік стане боротьба з корупцією.

На актуальності розв’язання цієї проблеми наголосив і голова облдержадміністрації: «Ще не було жодної зустрічі з громадянами, на якій би черкащани не скаржилися на корупцію! Тому мене, як керівника виконавчої влади області, зрозуміло, не задовольняє нинішній стан організації та практичної реалізації заходів протидії корупції, оскільки чинне антикорупційне законодавство, на мій погляд, дозволяє достатньо результативно протидіяти корупції».

Крім того, Сергій Тулуб наголосив на налагодженні більш чіткої взаємодії органів прокуратури, внутрішніх справ, служби безпеки, державної податкової служби для протидії економічній злочинності.

«За період січня-вересня 2012 року Черкащина посіла 3 місце у загальнодержавному рейтингу за рівнем боротьби зі злочинністю. Проте мене хвилює той факт, що у нас залишаються нерозкритими серйозні резонансні факти. Як наприклад, інцидент, що стався у Христинівці з кандидатом у народні депутати, в будинку якого зірвалася граната. Ця ситуація не повинна залишатися і надалі у такому «підвішеному» стані, – звертаючись до присутніх правоохоронців підкреслив очільник області. – Ми маємо одну спільну справу – забезпечення законності і правопорядку в державі».

Про це інформує офіційний сайт ОДА.

Довідково: за результатами 2012 року в області майже на 10% зменшився рівень злочинності; на 20% вдалося знизити і рівень підліткової злочинності; зменшилася кількість зареєстрованих крадіжок (-8,3%.), зокрема квартирних (-34 %.). Важливо,що поліпшилося і загальне розкриття злочинів (розкрито близько 74%  від зареєстрованої кількості).

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100