В уманських садочках вже не перший тиждень діти – без молока, пише «Умань.інфо».

– Дають каші, супи, запіканки, згущенку, але молока та молочних продуктів немає, – скаржиться уманчанка Ірина, мати п’ятирічної Вероніки.

Про те, що в уманські дитячі садочки та школи припинено надходження молочних продуктів, підтвердили і у відділі освіти.

– Така ситуація пов’язана із тим, що з незалежних від нас обставин не відбулися тендерні торги, – говорить заступник начальника відділу освіти Уманської міської ради Оксана Мельник. – У 2012 році ми співпрацювали з підприємством, яке забезпечувало безперебійне постачання молока у школи та дошкільні навчальні заклади. Цього ж року, воно пройшло реструктуризацію і не надіслало заявку на участь в тендері. І станом на 30 січня ми мали лише одного учасника торгів, що виявив бажання взяти в них участь, – ПП «Український продукт».

Згідно Закону України «Про здійснення державних закупівель» торги вважаються можливими лише за участі в них не менш, ніж двох учасників.

– У зв’язку з цим торги були відмінені. Але ми працюємо над тим, щоб питання із молокопостачанням вирішилося якнайшвидше, – зазначає пані Ольга.

Технолог відділу освіти Уманської міської ради Зоя Овчиннікова додає:

– Безпека здоров’я малюків – наше головне завдання, тому і ми, і станція СЕС відповідально ставимося до підбору харчових продуктів і раціону дітей. Згущене молоко, на якому сьогодні готуються каші, солодкі страви та напої відповідає всім вимогам нормативних документів та нормативно-правових актів, є цілком безпечним та поповнює організм дітей тими ж речовинами, що і молоко. Через що можу впевнено сказати, що діти отримують цілком збалансоване та повноцінне харчування і їхньому здоров’ю нема ніякої загрози.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100