реклама Делікат

Депутат від Партії регіонів Нестор Шуфрич вважає за необхідне повернутися до мажоритарної системи виборів. Таку думку він висловив, коментуючи ситуацію, яка зараз існує в парламенті, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Я завжди був прихильником пропорційної системи виборів, щоб люди голосували за конкретні партії, які повинні відповідати за ситуацію в парламенті", - зазначив Шуфрич.

"Але останні події, на жаль, наводять на думку, що, напевно, окремі партії ще не досягли того рівня культури, щоб могли відповідати за власні дії у найвищому законодавчому органі", - заявив він.

"Уперше в історії незалежної України у встановлений Конституцією термін не була відкрита чергова сесія парламенту. Такого раніше не було ніколи. Це означає, що новачки в парламенті не поважають ні Конституцію, ні парламентські традиції", - заявив "регіонал".

На його думку, "у цих умовах на якийсь період часу, напевно, буде доцільно повернутися до 100-процентної мажоритарної системи".

"Якщо таке рішення буде ухвалено, я за нього проголосую", - пообіцяв Шуфрич.

Раніше його соратник Володимир Олійник заявив, що Партія регіонів готова до проведення перевиборів у Верховну Раду за мажоритарною складовою у випадку продовження блокування роботи парламенту.

Нагадаємо, немісцевий кандидат Нестор Шуфрич виграв у 2002 році вибори по черкаському округу. Проте, як виявилося, виграв нечесно.

У 2005 році прокуратура Черкаської області порушила кримінальну справу за фактами підкупу виборців під час голосування за Нестора Шуфрича на довиборах у 2002 році, що вплинуло на результати голосування.

Про це повідомляла прес-служба Черкаського УБОЗ УМВС.

Справу було порушено за ч.3 ст.157 КК України (перешкоджання підкупом вільному здійсненню громадянином права обирати і бути обраним народним депутатом України під час проведення виборів народного депутата України, що вплинуло на результати голосування).

За інформацією прес-служби, прокуратура встановила, що в 2002 році під час проведення виборів "за попередньою змовою групою осіб було здійснено перешкоджання підкупом вільному здійсненню громадянами права обирати і бути обраним ..."

"Це виразилось у схиленні виборців шляхом вручення останнім грошей під час проведення передвиборчої агітації у сумі від 20 до 50 грн. за те, щоб вони голосували за кандидата в депутати Шуфрича, що вплинуло на результати голосування", сказано у документі.

За інформацією прес-служби, працівники прокуратури опитали 5300 осіб з 145 тис. виборців 201 виборчого округу на Черкащині, по якому балотувався Шуфрич.

"325 з них дали свідчення, що отримали кошти у сумі від 20 до 50 грн. за те, щоб віддати голоси на користь кандидата в депутати Шуфрича", повідомляє прес-служба.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100