реклама

реклама

Голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко вважає, що держава не може застосовувати міри покарання (тобто нараховувати пеню за заборгованість з оплати послуг ЖКГ) до громадян, перед якими вона сама не виконала зобов’язання. Фахівець має на увазі борги з виплати заробітної плати, які має і Черкащина.

– Тож думка профспілки наступна: якщо людина не укладала договір з житлово-комунальною установою, у якому є пункт що встановлює пеню, то і не потрібно. Бо спершу потрібно законодавчо врегулювати питання щодо розміру пені, – розповів «Прочерку» Петро Шевченко.

Нагадаємо, що 17 грудня 2010 року Верховна Рада ухвалила закон, у якому передбачено нарахування та стягнення пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги. Закон почав діяти з 1 січня 2011 року.

За словами Петра Шевченка, для правового забезпечення цієї процедури спочатку необхідно внести зміни у цілу низку інших законодавчих актів.

– Розмір пені і її максимальне значення нормативно правовими актами не встановлено. І сьогодні самої методології нарахування пені законом не передбачено, – пояснює голова Федерації профспілок області. – Повинна бути методологія нарахування узгоджена між споживачем послуг та надавачем. Крім того, сьогодні ж і вартість компослуг зростає. Визначаємо з Черкаським міськвиконкомом час для громадського обговорення цієї теми. Бо хоч сьогодні міська влада і проводить такі обговорення біля будинків, але зрозуміло, що там неможливо вивчити детально проблему. А такі прибудинкові обговорення говорять вже про те, що проблема існує, що не врахована вартість і якість послуг, що надаються.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100