реклама

реклама

Сформувати потужну переробну галузь повинні сільгосптоваровиробники Черкащини. Таке завдання поставив перед ними голова Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Тулуб на нараді з керівниками агропромислового комплексу, що відбулася 5 січня.

– У кожному районі керівники у цьому році повинні створити невеличкі переробні підприємства. Якщо комусь потрібна допомога, то ми готові розглянути в явочному порядку питання. Але не чекайте, що щось буде, а робіть. І вже після різдвяних свят ми вас чекаємо! – наголосив губернатор. – Ставлю завдання відновити роботу непрацюючих цехів з переробки хліба і овочевої продукції. Слід провести зустрічі з підприємцями і облспоживспілкою.

За словами заступника голови ОДА Василя Корнієнка, природно, що на Черкащині, яка є лідером з сільськогосподарського виробництва в державі, слід сформувати потужну переробну галузь. Однак зізнається, що нинішній стан переробки сільськогосподарської продукції в області мало кого задовольняє.

– Основною проблемою, без вирішення якої перспективи переробної галузі примарні, – це вкрай низька ступінь переробки сировини у порівнянні з розвиненими країнами і нашими найближчими сусідами… Минулого року ми зібрали продовольчого зерна майже в 5 разів більше, ніж потрібно області. І що ми з ним зробимо? Вивели. У кращому випадку переробимо на борошно. Ми в області зараз не можемо виробляти найпростіші продукти – крупи, макарони. Чому ми продаємо наше зерно за кордон, а потім купуємо ті самі імпортні макарони, можливо, вироблені з нашої сировини? Мільйони наших з вами коштів годують іноземного виробника. А ми з цього маємо низьку зарплату у сільському господарстві. Те саме з гречкою, крупами. Також область виробляє достатньо фуражного зерна. Тому нам необхідно розвивати виробництво комбікормів. Цим ми годуватимемо нашу худобу. Для виробництва комбікормів  слід створити в сільгосппідприємствам виробничі цехи, які б забезпечували комбікормами і худобу, що є в населення сільських територій... А вже готова продукція повинна лежати на прилавках наших магазинів, – зауважив Василь Корнієнко.

реклама

Коментарі  

 
+10 #4 Frosya 09.01.2011 16:09
Слухати маразми Корнієнка можуть хіба що його колеги після великого бодуна. Шановні "аграрії" залиште сільське господарство в спокої! Без вашого втручання навіть в кризу переробна галузь була прибутковою. Якщо ви зі своїм совдеповським мишленням почнете знову "керувати" фермерами і приватними господарствами Черкащині буде гамплик. Їдіть швидше на пенсію і дайте людям працювати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Ми 09.01.2011 16:04
Ага і хлібзаводи на металолом!!! А те що осталося працювати то мало хто хоче допомогти, чомусь у більшості бажання їх закрити, щоб завозили з других районів! Може через те що з чужими легше домовитись за ХАБАРІ!!!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 fff 08.01.2011 14:13
Слова сказані Лукянцем рівно рік кому назад.Слово в слово...
Що значить,губерна тори!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Україна 07.01.2011 14:22
А нетреба було за часів губернаторства Льошенка розграблювати тіж хліб заводи,цукрові заводи!Німці в війну не чіпали,зато свої,як татари!У Лисянському районі таких тіліки 2.Раніше майже в кожному селі були круподерки,олій ні.А тепер вони відновлять?Ждіть.Певно,що легше погрузити на баржі,вивизти в нейтральні води,а потім завезти як імпортне,а різницю прикарманити!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100