У Смілі працівники карного розшуку під час виконання своїх службових обов’язків, слідуючи по одній із вулиць міста, звернули увагу на підозрілий шум, який лунав з території недіючої водозабірної станції. Сама територія була зачиненою, а приміщення на ній – частково зруйновані.

Правоохоронці вирішили перевірити, що там відбувається. Вони увійшли до середини будівлі і побачили трьох молодиків, які за допомогою спецінструменту демонтували металеве обладнання. Чоловіки так захопилися своєю справою, що навіть не помітили правоохоронців. 

Зловмисників відразу затримали та про виявлену подію повідомили оперативного чергового Смілянського міськвідділу міліції, який, в свою чергу, направив слідчо-оперативну групу та повідомив адміністрацію місцевого водоканалу. 

Затриманими виявилися троє місцевих жителів, які вже мають кримінальне минуле. Їх відразу було доставлено до міськвідділу міліції.

Вже через декілька хвилин на місце прибули представники водоканалу. За словами начальника служби водопостачання, стало відомо, що водозабірна станція не функціонує вже близько п’яти років та близько трьох років територія не охороняється. Все діюче обладнання із станції було вивезено відразу, а за останні роки частина металевих конструкцій поступово розкрадалася. За фактом крадіжки дирекція водоканалу пообіцяла провести перевірку та надати довідку про вартість викраденого майна, оскільки всі споруди і територія перебуває на балансі міста.

На слідстві затримані зізналися в скоєнні крадіжки. Давно примітивши пустуючу територію, яка не охороняється та розташована в малолюдній місцевості, троє приятелів вирішили покращити своє матеріальне становище. Зібравши необхідний інструмент (лом, кувалду та пилку по металу), вони вирушили «на справу». Як з’ясувалось пізніше, за короткий проміжок часу зловмисники демонтували чимало металевих виробів, які планували здати на приймальний пункт металобрухту.

Під час документування та проведення слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили весь інструмент, яким здійснювався демонтаж металевих виробів та інші речові докази. 

Наразі слідчим відділом Смілянського міськвідділу міліції розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15 Кримінального кодексу України (замах на злочин) та ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). 

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. На цей час проводиться перевірка на причетність зловмисників до скоєння інших кримінальних правопорушень, триває досудове слідство, інформує прес-служба обласної міліції.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100