Будівництво заводу групи «Bonduelle» у селі Худяки Черкаського району було відкладено у зв’язку з купівлею торік французами 5 заводів в Європі і Америці. Про це йдеться у відповіді «Прочерку» на інформаційний запит, надісланий в Черкаську облдержадміністрацію.

«У селі Худяки Черкаського району проводить господарську діяльність ТОВ «Маяк-Худяки», на базі якого французька компанія «Bonduelle» планувала збудувати завод з виробництва овочів. В оренді у підприємства перебуває 1441 га ріллі, з них 780 га поливних земель. Група «Bonduelle» у 2012 році купила 5 заводів в Європі і Америці. Один з п’яти заводів, придбаних компанією «Кубанські консерви», розташований в Росії. У силу цих фінансово-економічних обставин будівництво заводу відкладено, а виробничі потужності та земельна ділянка під будівництво заводу передаються компанії Євраліс Семенс Україна з правом через два роки відновити будівництво заводу з виробництва овочів», – йдеться у відповіді на інформаційний запит.

Читайте також: Черкащина не залучає інвесторів, а втрачає вже набутих, – опозиція

«Компанія Євраліс Семенс Україна планує у 2013 році залучення інвестиційних коштів 1070 тис. євро, в ремонт мереж водопостачання до 300 тис. євро, придбання поливних машин та сільськогосподарської техніки на 270 тис. євро та 500 тис євро відповідно», – запевнили в облдержадміністрації.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100