Дівчата із групи підтримки «Golden Ladies» відкрили в Черкасах першу професійну школу черлідингу, інформує «Черкаський спорт».


– Ми в Черкасах – єдина професійна група підтримки: на нас рівняється дуже багато діток і молоді. Тому ми захотіли створити свою школу черлідингу, аби мати змогу виростити гідну заміну собі та поширити цей вид спорту серед жителів міста. Заняття у нас проходитимуть за гнучким графіком, тому займатися тут зможуть як школярі, так і дорослі, – говорить тренер групи підтримки Ірина Євченко.


Черлідинг – американський вид спорту, який поєднує акробатику, гімнастику, танці й аеробіку. Свій зірковий шлях із «групи підтримки» починали такі постаті, як Мадонна, Меріл Стріп і Джордж Буш молодший. Черлідинг уже добрий десяток років вважається не просто розвагою, що несе естетичне навантаження, але й дисципліною, яка має реальні шанси стати згодом олімпійською.


– Сюди може потрапити будь-хто, кому виповнилося 5 років. Хлопці дуже потрібні для підтримок і видовищних номерів. Цей вид спорту дуже популярний за кордоном серед представників чоловікої статі. Сподіваюся, що і черкаські хлопці наважаться себе в ньому випробувати, – додає Ірина Євченко.


Залу школи черлідингу дівчата із групи підтримки «Golden Ladies» облаштовують самотужки. Кажуть: відтепер це приміщення стане для них другим домом.

– Коли ми прийшли до зали, то там були лише голі стіни та підлога. Ми навіть не могли уявити, що з цього буде. Але протягом місяця ми перевтілили залу в гарне приміщення. Ми зібралися всією групою підтримки, прибрали, прикрасили залу, додали атрибутики й надалі будемо сюди вкладати, бо це вже наш дім, – ділиться капітан команди «Golden Ladies» Олена Задавало.


Для завершення облаштування нової школи черлідингу дівчатам не вистачає зовсім трішки. Головне, чого потребує нова зала, – спортивного інвентарю для підтримки гарної фізичної форми. Загалом, за словами Ірини Євченко, головне завдання нової школи черлідингу – подарувати черкаській молоді можливість спробувати себе в абсолютно новому для нашого міста виді спорту.


Фото – із сайту БК «Черкаські Мавпи»

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100