Працівники КП «Черкаситеплокомуненерго» досліджують кожну партію тріски, яку постачають на біокотельню в «Соснівку», на якість і вологість.

В угодах, які комунальне підприємство уклали з постачальниками залишків деревини, передбачено, що вологість не має перевищувати 50%.

Як розповів заступник директора КП «Черкаситеплокомуненерго» Микола Джулай, раніше в угодах на постачання тріски не було жодного слова про вологість. У договорах, які укладені зараз, чітко вказано, що вологість сировини не може бути вище 50%.


– Нині на котельню завозиться тріска твердих порід. В основному – це дуб. Від нього хороша тепловіддача. Якість продукції – це суттєвий фактор. Тепла, отриманого від тонни тріски із сухого дуба, в кілька разів більше, ніж, скажімо, від тонни сирої тріски, зробленої із тополі, – говорить Микола Джулай

Перевіряють якість сировини спеціальними приладами – аналізаторами вологості. В КП «Черкаситеплокомуненерго» їх два. Прилади сертифіковані. Похибка складає 1-2%. Якщо під час перевірки виявляють відхилення від умов договору, тріску не приймають.



реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100