Якщо політики не зможуть визначити єдиного кандидата у президенти від опозиції, то суспільство виконає цю функцію. Про це заявив один із лідерів «Батьківщини» від Черкащини Микола Томенко на прес-конференції у Запоріжжі, відповідаючи на запитання, чи буде на виборах 2015 року єдиний кандидат від опозиційних сил, йдеться на сайті політика.

За словами Миколи Томенка, «програма максимум», або так званий ідеальний сценарій – це коли політики самі домовляться і вже напередодні президентської виборчої кампанії запропонують єдиного узгодженого кандидата від опозиції, який, беззаперечно, за таких обставин матиме стовідсоткові шанси перемогти Віктора Януковича на виборах.

– Але складається враження, що традиційно українська політична ментальність візьме гору над прагматичним підходом і здоровим глуздом, і тоді доведеться реалізовувати «програму мінімум», тобто застосувати своєрідний народний праймеріз. Це коли в першому турі всі кандидати від опозиції оприлюднять свою позицію, але не будуть конкурувати між собою, а підпишуть спільну програму дій в Україні після 2015 року, згідно з якою візьмуть на себе зобов’язання підтримувати того кандидата у президенти, який отримає найбільшу підтримку суспільства. Тобто, того єдиного від опозиції, який потрапить у другий тур разом з Януковичем. За таких обставин, якщо політики не реалізують «програму максимум», то «програму мінімум» виконає український народ, який сам визначить найпопулярнішого кандидата, – зазначив Микола Томенко.

На його думку, завданням інших кандидатів від опозиції, які не потраплять до другого туру виборів, буде активна підтримка свого колеги спільною діяльністю, і таким чином забезпечення перемоги опозиційного кандидата. 

– Отож, якщо політики перед першим туром не визначать єдиного кандидата від опозиції, то суспільство визначить цього кандидата у першому турі виборів, – підсумував Микола Томенко.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100